Σχετικά με εμάς

Η “Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης” της εταιρείας “Θέατρο Τεχνόραμα”  ιδρύθηκε το 2004, στη Θεσσαλονίκη. Όραμα της είναι να προάγει τον πολιτισμό και να μεταφέρει την μαγεία του παιδικού θεάτρου στο ευρύτερο κοινό, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων πόλεων της χώρας.

Έχοντας παρουσιάσει περισσότερες από 40 παιδικές παραστάσεις, η “Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης”, αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια, τη σταθερή επιλογή του ελληνικού κοινού.

«Στόχος όλων των μελών της σκηνής μας είναι να προσφέρουμε, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε, θέατρο απλό και κατανοητό, αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό και αναβαθμισμένο» – Ιφιγένεια Μανώλα –

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

2004

Η “Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης” ιδρύθηκε από την Ιφιγένεια Μανώλα, και λειτούργησε, αρχικά, ως ένας περιοδεύοντας θίασος.

2010

Παράλληλα, από το 2010 και μετά, φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα θέατρα της Θεσσαλονίκης, όπως το «Αριστοτέλειον» και το «Ράδιο Σίτυ», χωρίς να σταματήσει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών της έχει καταφέρει να πιστοποιηθεί και να εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί ακόμα ένα εχέγγυο της επιτυχούς πορείας της. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, πως τα περισσότερα έργα της έχουν παρουσιαστεί στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολείων, τόσο της Προσχολικής, όσο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

2019

Τον Σεπτέμβρη του 2019, εγκαινιάζει στη Θεσσαλονίκη το Metropolitan: The Urban Theater, ένα από τα πιο σύγχρονα θέατρα της Ελλάδας. Έχοντας το, πλέον, ως έδρα, συνεχίζει το έργο της και δημιουργεί παραστάσεις, με γνώμονα, πάντα, τις αξίες της και προσηλωμένη στο όραμα της.

2021

Πιστή στην αποστολή της, το 2021, ίδρυσε το «Θεατρικό Εργαστήρι» για παιδιά, στο οποίο και διδάσκει το εξειδικευμένο προσωπικό της. Το εργαστήρι λειτουργεί με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τη θεατρική αγωγή, προσφέροντάς τους στιγμές ψυχαγωγίας, ενώ συνεισφέρει ενεργά και στην κοινωνικοποίησή τους.

2024

Σήμερα, η “Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης”, διαθέτοντας μία ομάδα από αξιόλογους συνεργάτες, σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα μέσα, εξακολουθεί να προάγει με πάθος τον πολιτισμό, συνεχίζοντας την πορεία της, με την ίδια αγάπη και τρυφερότητα για τους μικρούς της φίλους.